Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Moet de beer apart als de zeug biggen heeft?

onze mangalicavarkens hebben vandaag voor de eerste maal geworpen. Moet de beer bij dit ras ook apart gezet worden? En het zijn maar 2 kleintjes, is dat normaal bij de eerste worp?

Thema
Algemeen
Diersoort
Varkens

Reacties

Ingediend door Truus op 13 juni 2020 - 15:39

Informeer bij de hobbyvarkensvereniging.

Ingediend door jinke op 14 juni 2020 - 11:30

Zeug en biggen hebben rust en een eigen plek nodig. Hoe gedraagt de beer zich? Houdt de zeug hem op afstand?Heb je ruimte genoeg? Twee biggen is niet veel. Het kan heel goed dat ze na een volgende dekking meer biggen krijgt. Informeer eens bij degene van wie je de zeug hebt gekregen.

Bedankt voor de reactie. Zowel de beer als de zeug zijn sinds ze papa en mama geworden zijn, abnormaal kalm, enorm aaibaar en helemaal niet meer aanvallend. Waarschijnlijk ouderinstinct 😂 We hebben momenteel de zeug in een aparte ren gezet in het bos, bij de beer, en hij doet niet lastig. We gaan het zo een paar dagen bekijken denk ik en als er niets veranderd,  ze terug samen laten. Nog eens bedankt,  want buiten dat het lekker vlees zou zijn, vind ik weinig terug over dit ras qua vruchtbaarheid ed. En bij ons dienen ze absoluut niet voor de slacht of om aan te verdienen....

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier