Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Mijn geiten mekkeren

Ingediend door Van Backle op 16 november 2019 - 18:05

Hallo, 

Ik heb sinds vorige zaterdag 2 dwerggeitjes dit was zonder probleem, en we zagen het enorm zitten, maar vandaag waren men vriend en ik aan het werken buiten en ze waren steeds aan het mekkeren onophoudelijk. Maar wel zeer vervelend was het was zo nijg alsof je ze aan het afslachten waart. Smorgens had men vriend ze brokken gegeven en hun hooi zit automatisch in hun hooiruif. Buiten gaan in de weide willen ze nog niet. En in de week gaf ik hen altijd rond half 6 a kwart voor 6 s'avonds nog eens brokken en dan sloot ik hen op in hun slaapplaats. Maar zelfs dit was niet mogenlijk om hen beide op te sluiten .Maar wat kan ik doen voor dat eindeloos gemekker als we buiten bezig zijn? Dit is zeer zenuwsloopend en voor al lastig.... al sjans mekkeren ze ni luider dan een honden geblaf... alle tips zijn welkom!

 

Thema
Voeding
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door Truus op 17 november 2019 - 12:10

Waarschijnlijk zijn je geitjes gewend om vaak wat te krijgen . En nu denken ze ,ha een mens...dus wat lekkers! en is er niks dan gaan ze mekkeren.Dit is heel moeilijk af te leren. Het enige wat je kan doen is niets geven en het gemekker negeren,misschien dat het dan minder wordt omdat het toch niets oplevert.Als ze naar buiten gaan kan het ook wat minder worden

Geiten hebben niet veel brok nodig,ik zou ze alleen wat geven als je ze opsluit 's avonds.Wel zou ik ze takken van bomen geven,hebben ze wat te doen en het is een goede aanvulling op hooi.

Wel van niet giftige bomen!!! Geef bv wilg,populier,fruitbomen hout.

Ingediend door Martin op 17 november 2019 - 12:58

1x per dag voeren op een vaste tijd (1 handje geitenbrok per dier per dag). Doe dat in de wei, mits het droog is. Wel binnen onbeperkt hooi geven. Hier niet van afwijken en dan gaat het vanzelf over.

Geiten mekkeren nou eenmaal. Idd als van het normale ritme afgeweken wordt met eten wordt het erger. Dus op een vaste tijd eten geven, 1x per dag brokjes en hooi en vers (heel belangrijk) water en verder niet. Dan mekkeren ze uiteindelijk alleen als ze weten dat het etenstijd is.

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier