Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Leeftijd van geiten

Ingediend door ledupasc op 18 september 2007 - 21:51

Onze vraag is hoe oud kunnen dwerggeiten worden,we hebben overal gezocht maar kunnen nergens ontdekken hoe oud ze kunnen worden.

Thema
Algemeen
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door hessie op 20 september 2007 - 11:47

Dwerggeiten kunnen wel vijftien jaar oud worden. Die leeftijd heeft tenminste een geit bereikt die ik ken. Misschien zijn er anderen die nog oudere geiten kennen......?

Inderdaad, geiten, met name dwerggeiten kunnen heel oud worden. De oudste geit op kinderboerderij "De Wesseler" te Enschede, is 16 jaar en precies 1 week, geworden. Het betrof een dwerggeit, op 4-jarige leeftijd gekocht van Krijger in Marknesse, dwerggeitenstal, "De Dwergheuvel" . Het was een TOPGEIT !

Ingediend door vaneldijk op 05 januari 2017 - 20:52

Ik ben ook benieuwd hoe oud een dwerggeitje kan worden omdat er hier eentje rondt loopt van 21 jaar oud! Ze wordt dit jaar 22 jaar, heb reacties gelezen en blijkbaar is boven de 20 jaar een grote uitzondering, ben blij dat mijn geit zo oud is geworden en ik hoop dat er nog jaren bij komen!

Hi @vaneldijk !! 

Zit al een tijd informatie op te doen over de leeftijd van dwerggeiten en kom jouw bericht tegen, een leeftijd van 21 jaar betreffende! Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig of op dit moment, meer dan een jaar later, alles nog goed gaat. Lijkt me leuk om een reactie te vernemen! 

Groetjes, 

Mascha 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier