Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Klopt het dat de Hampshire Down schapen alleen gras eten?

Ik zoek een schaap wat alleen gras eet zodat ik mijn boomgaard en struiken allemaal niet hoef af te heinen ,ik begreep dat er schapen zijn die struiken en bomen met rust laten. Ik zie op het programma van boer zoekt vrouw een schaap wat alleen maar gras eet en geen struiken of bomen of andere houten gewassen eten ,we hebben een kampeer boerderij en speeltuin ,en het maaien van het gras zo onder de speeltoestellen is een heel werk , het zou fijn  zijn als er een diersoort is die dat grasmaaien voor zijn rekening neemt Afbeelding verwijderd.

Thema
Voeding
Diersoort
Schapen

Reacties

Ingediend door Truus op 28 december 2020 - 13:51

Die schapen bestaan niet.Elk schapenras zal meer of minder aan bomen en takken eten.Gras onder speeltoestellen is niet geschikt voor dieren.Schapen en andere dieren vragen zorg en verzorging (hoefjes bij houden,controleren op ongedierte,scheren,ontwormen enzovoort). Bovendien laten ze overal hun mest vallen die u dan weer op moet ruimen!

Eens met Truus, zulke schapen bestaan niet. Misschien is een grasmaairobot iets. Schapen zijn geen grasmaaiers, maar levende wezens met behoeften en hebben verzorging nodig.

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier