Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kippeneieren zonder dooier

Ingediend door admin op 02 maart 2008 - 10:30

We hebben geregeld kippeneieren zonder dooier,bij bebroeding zwart rotte massa,verdenk foute samenstelling voer of?kan imand mij adviseren?

Thema
Gezondheid
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Om te voorkomen dat u eieren laat uitbroeden die geen dooier hebben doet u er het beste aan de eieren eerst door te lichten met een lamp. Je hebt daar speciale lampen voor maar met met een zaklantaarn lukt het ook wel. De dooier moet dan duidelijk te zien zijn.
Kippen leggen van tijd tot tijd een heel klein eitje waar alleen eiwit in zit. Er is dan in het proces iets misgegaan maar het is doorgaans geen blijvend probleem.
Indien uw kippen met enige regelmaat grote eieren leggen zonder dooier dan is er met uw kippen wat aan de hand. Ik heb er nooit wat over gelezen dus ik kan u niet adviseren. Wat het voer betreft: Kippen moeten onbeperkt foktoomkorrel ter beschikking hebben en wat handjes gemengd graan.
Verder moet u uw kippen af en toe groenvoer en/of fruit geven. Voor een goed ei hebben kippen ook altijd schelpengrit nodig en verder maagkiezel voor een goede verwerking van het voer.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier