Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kip valt kuiken aan, hoe oplossen?

Ingediend door vaneldijk op 15 september 2014 - 12:01

Hallo, ik heb een kuiken van 2,5 maand oud en ik heb 2 weken geleden een volwassen kip gekocht. Nu dacht ik dat de kippen wel van de eerste dag zouden overeenkomen, maar de grote kip valt het kuiken constant aan. In het begin vocht het kuiken terug (het kuiken viel soms zelf de kip aan), maar toen had de kip het kuiken pijn gedaan en werd het kuiken onderdanig aan d grote kip, ze durft ook niet meer in de kip haar buurt komen. Ze kunnen elkaar zien, maar elkaar niet aanraken nu. Met momenten zet ik ze samen en blijf ik erbij, maar dan komt de grote kip niet in de buurt van het kuiken omdat het kuiken bescherming zoekt en achter mij gaat staan. Als ik even wegga, vormt zich terug hetzelfde probleem. Op het internet had ik gelezen dat je het beste de kippen 's nachts bij elkaar zet, maar dat durf ik niet, ik ben bang dat ik het kuiken (aangezien deze het kleinst is) dood zal aantreffen. Kan iemand mij zeggen of ik toch het risico moet nemen of dat ik iets anders moet doen?

Thema
Gedrag
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door vaneldijk op 15 september 2014 - 15:35

Het kuiken zal de confrontatie met een volwassen kip zeker niet overleven. Het beste is om beide dieren apart te zetten en elk een kip/kuiken van de eigen leeftijd geven.
Het kuiken kan pas de confrontatie met de volwassen kip aan als het zelf volwassen is. Dat is na ongeveer 22 weken.

Ingediend door vaneldijk op 15 september 2014 - 16:33

Ik was mijn naam er bij vergeten zetten. Het kuiken gedraagt zich onderdanig naar de kip toe, toch valt de kip haar aan, zonder dat het kuiken zelf agressief is. Ik heb maar 1 kippenhok, wilt dit zeggen dat 1 kip buiten moet slapen of moet ik nog een 2e kippenhok bijkopen (wat niet echt een optie is)

Ingediend door vaneldijk op 15 september 2014 - 17:07

U kunt natuurlijk ook de kip of het kuiken wegdoen en dus bij het kuiken of de kip, afhankelijk welke u wegdoet, een dier van gelijke leeftijd aanschaffen.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier