Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Kieskeurige Wyandotten

Ik heb 5 wyandottes die erg kieskeurig zijn met voer. uiteindelijk lukt dat met krielkippenmix, echter ze pikken het lekkere er uit en de rest gaat overboord. Kan ik nu stoppen met bijvullen en wachten tot de dames het geknoei ook hebben opgemaakt?

Thema
Voeding
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Truus op 01 juli 2021 - 18:38

Wel elke dag vers voer geven maar  zo veel minder dat ze het opeten. als er een piep klein restje over blijft is het goed. Als het koud wordt hebben ze wat meer nodig.Gewoon kijken en af en toe de hennen voelen of ze op gewicht blijven.

Ingediend door Martin op 01 juli 2021 - 18:59

Legkorrel mag je onbeperkt geven in een hangende silo. Gemengd graan strooien, maar een dusdanige hoeveelheid dat ze het meteen opeten. Verse groente e.d. ook niet meer geven dan ze in één keer op kunnen eten. Alles wat blijft liggen trekt plaagdieren (muizen, ratten e.d.) aan. Niet te snel denken dat je te weinig voert want het is meestal te veel. Als ze honger hebben kunnen ze altijd terecht bij de legkorrel. Hierin zit in principe alles wat ze nodig hebben. Vergeet niet om een bakje met kiezel en grit neer te zetten.

Ingediend door Parel op 05 juli 2021 - 09:59

Als aanvulling op vorige antwoorden nog een tip om verspilling tegen te gaan.
Zet de voerbak op een groot bord of in een grote schaal zodat het voer dat ze overboord kieperen wel schoon blijft. Meng dat wat ze laten liggen met een beetje water en yoghurt. Dan verander je het meel in een lekkernij. 
 

 

 

Aanbevolen door Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier