Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Jonge bokjes, wanneer veilig s nachts buiten met vossen in de buurt?

Wij hebben een kleine kudde geiten op onze zorgboerderij. 2 dwerggeiten jaar of 6, 1 landgeitbok maand of 10, en 3 jonge bokjes van nu 13 weken, dwergbok, en 10 weken, landgeitbokje. De jongste is vroeg bij ons gekomen nadat hij niet bij zijn moeder op kon groeien, omdat hij na de bevalling onder een hek was doorgerold, en niet meer herkend werd. Het is een lief en stoer zelfstandig kereltje.

Tot nu toe is hij, samen met de andere jongste apies, s nachts binnen, de anderen hebben uiteraard ook een nachtverblijf, maar kunnen voor binnen of buiten kiezen. Gezien t feit dat er een handje vossen op en om t terrein komt, hebben we voor deze constructie gekozen, maar vanaf hoe oud kunnen we de boeven dag en nacht de vrije keus geven, zeker nu t warmer wordt…

Graag jullie ervaringen en advies, dag!

 

Thema
Algemeen
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door jinke op 17 juni 2022 - 17:21

Truus antwoordt: Een moeilijke vraag! Ik denk dat ze nu nog te klein zijn om 's nachts buiten te zijn. Maar wanneer dat dan wel kan? Met felle beschermende moeders en een grote bok die aanvalt....maar dat zijn niet de dieren die jullie hebben. Wachten dus tot ze te groot zijn als vossen hap.

Is er een mogelijkheid om een stukje terrein,aansluitend aan de stal te omheinen? Een soort geitenren met een deur naar het echte buiten voor overdag.Ik had dat vroeger voor de ganzen.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier