Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ik heb een mobiele schuilhut staan in het land tegenover mijn hobby boerderij, voor mijn schapen. lama´s en geiten. Maar nu moet deze weg van de Gemeente Dalfsen. Hoe kan ik nu mijn dieren beschermen? Hoe kan ik omgaan met de Gemeente?

We hebben een mobiele schuilhut gekocht van een hobbyboer uit de Gemeente Hellendoorn. Hier heeft die heel lang gestaan met toestemming van de Gemeente. Maar van de Gemeente Dalfsen mag hij niet in mijn weiland tegenover mijn boerderij staan. De schuilhut is op wielen en dus verrijdbaar. We kunnen hem ook steeds verplaatsen. Maar toch mag hij niet blijven. We hebben de procedure al bijna 2 jaar weten tegen te houden, maar nu komt het er toch van. Per 1-10 moet hij weg zijn, anders volgt een dwangsom van 500 euro per dag.

Dit betekend dat de dieren ook wegmoeten. Dus we hebben een stukje land waar we geen dieren op kunnen houden. Op dit stuk grond hebben altijd kippenschuren gestaan, maar deze zijn afgebroken. Wij hebben die grond gekocht. Het ligt recht voor onze boerderij. Mooier kun je het niet hebben. Als je uit het raam kijkt en je eigen dieren ziet lopen, maar helaas kan dit niet. Ja het kan wel, maar gezien wij echte dierenliefhebbers zijn, kunnen we er niet tegen als we onze dieren niet kunnen beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden. U moest eens weten hoe vaak onze dieren nu schuilen in de mobiele schuilhut. Hoe is het toch mogelijk dat de gemeente Dalfsen zomaar zulke beperkingen op kan leggen ? Ik heb begrepen dat Minister Carola Schouten zich heeft verdiept in de kwestie, en al bepaalde uitspraken heeft gedaan. Kunt u ons aanraden hoe we dit nu moeten aanpakken?

Diersoort
Algemeen

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
NIEUW! Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier