Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Het houden van parelhoenders en nog veel meer

Ingediend door admin op 11 maart 2008 - 00:00

Beste mensen ik heb een ren met 10 kippen en wil daarbij doen parelhoenders , kalkoen , en pauwen , kan dit ? vliegen deze dieren hoog , moet ik ze kort wiekken ? en gaat het deze combi bij elkaar ?

Thema
Huisvesting
Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Bentho op 12 maart 2008 - 09:05

Parelhoenders zijn heel goed samen te houden met kippen.Ze leven wel hun eigen leven en bemoeien zich niet of nauwelijks met de kippen.Ze kunnen prima vliegen, dus als de kuikens niet zijn ontvleugeld of wanneer je ze niet kortwiekt zitten ze in een mum van tijd op het dak.Ze maken om elk wissewasje een vreselijk kabaal.Dus het zijn goede wakers.Hen vangen is nogal moeilijk,want ze zijn behoorlijk schuw en paniekerig.Bij mij loopt de hele kluit gewoon in de wei.Ik laat ze zo veel mogelijk met rust en kijk alleen maar naar hen.Een groepje parelhoenders is dan een voorrecht om te hebben.

Wij hebben parelhoenders en die zijn zeker ouder als een half jaar en forse vogels geworden. Vanavond gaan we ze kortwieken om ze veel meer ruimte en vrijheid te geven. Hoewel we een hek om het hertenkamp hebben wat fors hoog is, willen we voorkomen dat ze de woonwijk invliegen. De vraag is, om de hoeveel tijd moeten parelhoenders worden gekortwiekt om ontsnapping te voorkomen?
Namens de vrijwilligers van het hertenkamp Wieringerwerf,
Rein Post

Voor het huisvesten van zoveel verschillende dieren heeft u een behoorlijke ren nodig van tientallen vierkante meters. Parelhoenders, kalkoenen en pauwen zijn echte erfvogels die het liefs veel ruimte nodig hebben.
Bij een te kleine ruimte is de kans dat de parelhoenders in conflict komen met het andere pluimvee groot.
Houdt u er ook rekening mee dat pauwen en parelhoenders veel geluid maken. Veel houders en hun buren zijn hier op den duur niet tegen bestand.
Pauwen en parelhoenders kunt u het best eenmalig kortwieken om ze te laten wennen aan de omgeving zonder dat ze er van door gaan.
Ik raad u aan om eerst te beginnen met kalkoenen, dat zijn tamelijk rustige vogels als ze de ruimte hebben en dan te bekijken hoe dat bevalt.

Ingediend door Teunis op 17 april 2008 - 09:54

Kalkoenen en kippen bij elkaar in 1 ren is vragen om moeilijkheden in verband met de zwarte kammen ziekte. NIET DOEN!

pauwen kunnen niet goed samen gehuisvest worden met andere vogels, en vooral met parelhoenders is niet zo'n goed idee

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour