Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Geitenbok, 13 jaar, heeft broer verloren. Nu eenzaam, wat kan ik doen ?

Ingediend door carolatdm op 17 maart 2023 - 07:20

In 2010 2 jonge geitenbokjes aangeschaft. Zijn altijd samen geweest in een weitje achter het huis. Nu is er 1 gestorven en blijjft deze alleen achter. Eet, drinkt goed, maar is volgens mij eenzaam. Wil echter niet doorgaan met geiten houden ( gezien eigen leeftijd). Kan ik een ander diersoort bij hem plaatsen of kan ik hem ergens plaatsen waar hij gelukkig is en waar ik de kosten voor draag. 

Thema
Algemeen
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door jinke op 18 maart 2023 - 19:41

Truus antwoordt: Dit blijven altijd moeilijke dingen. Sommige oude dieren vinden het prima om alleen te blijven en andere absoluut niet. Alleen de eigenaar kan dat beoordelen. Gezelschap of op z'n minst uitzicht op andere dieren is eigenlijk altijd nodig. Neem eens contact op met Akka's Ganzenparadijs  zij hebben dieren ter adoptie maar bieden ook plek aan dieren. Wellicht is met hen een oplossing te vinden.

Ingediend door Martin op 19 maart 2023 - 12:34

Verplaatsen van zo'n oud dier is meestal geen succes. Hij komt bij andere dieren te lopen die hij niet kent en kan zich door zijn ouderdom niet verdedigen. De rangorde in zo'n groep moet dan hersteld worden en waarschijnlijk is hij dan de klos. Misschien dat het lukt om een andere oude geit bij hem te plaatsen maar ook dat kan moeilijk worden qua acceptatie. De kans is aanwezig dat de uitkomst wordt dat hij zijn laatste dagen beter alleen kan slijten. Zolang hij goed eet en drinkt en aandacht krijgt van jullie is dat waarschijnlijk het beste voor het dier.

 

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier