Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Geiten willen niet in schuilhok bij slecht weer

Goedemiddag,

wij hebben twee bokjes van ongeveer een jaar oud. We hebben ze recent verhuisd naar een ander weiland. We hebben hier twee schuilhokken (kalverhutten) met een dikke laag stro. Hier zijn ze maar zeer zelden in te vinden, zelfs niet bij wind of regen (ik zie dat ze dat weer niet prettig vinden). Verder hebben we in het weiland een houten huisje op poten, bij slecht weer gaan ze altijd met zn tweeen hierin staan ook al past dit eigenlijk niet en maken ze constant ruzie vanwege de ruimte, erg vervelend om te zien. Ik begrijp niet dat ze niet (of 1 van beiden) gewoon in de schuilhutten gaan, frustreert me enorm vooral omdat ze er zelf onder lijken te lijden. Heeft iemand een idee wat de reden zou kunnen zijn? Toch niet omdat er ooit schapen in de schuilhokken hebben gestaan? Er ligt vers strooi etc. De kalverhokken zijn nieuw voor ze maar het houten huisje ook waarom gebruiken ze die dan wel?

alvast bedankt!

Thema
Huisvesting
Diersoort
Geiten

Reacties

Ingediend door Truus op 11 maart 2019 - 16:11

Misschien vinden ze hout prettiger dan kunststof(kunststof kan statisch zijn).Evt.geur kan ook een rol spelen.Elke dag hun voer erin geven kan helpen.

Ja ik geef ze elke dag voer erin maar zodra het op is rennen ze door de regen naar het houten huisje. Ik begrijp er niets van :(

bedankt voor de reactie!

Ingediend door Truus op 16 maart 2019 - 13:59

Waarschijnlijk vinden ze het hout prettiger. Kan je bv het dak van het houtenhuisje verlengen tot op de grond en er een achterwant in maken? Ze hebben dan meer ruimte.

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier