Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Diaree bij schaap

Een van mijn schapen ( hij is z'n 1 1/2 jaar) heeft altijd diaree en is heel mager.Wij hebben al de ontlasting laten onderzoeken en verschillende wormkuren plus Vecoxan gebruikt, maar in de ontlasting heeft men niets gevonden en de wormkuren helpen niets. Ook heb ik het dier al opgestald en alleen hooi en droog beschuit laten eten. De ontlasting blijft erg dun en stinkt heel erg. Het schaap wordt steeds magerder en mijn dierenarts zegt dat het ook om een afwijking kan gaan, bv in de darmen. Mijn andere twee schapen, het zijn de vader en broer en zij lopen altijd al samen, hebben toitaal geen last en zijn dik en gezond.

Zijn er mensen die soortgelijke ervaringen hebben met hun schapen?

Vriendelijke groetjes,

Jantje & Co.

Thema
Gezondheid
Diersoort
Schapen

Reacties

Ingediend door vaneldijk op 22 oktober 2007 - 19:23

Ik weet niet of het ook bij schapen helpt, maar als de mest van onze paarden te dun of te hard is, geven we ze altijd tarwezemelen. Met veel water als de mest te dik is en weinig water als het te dun is. In tarwezemelen zit verder geen voeding, maar het regelt de darmen wel goed bij paarden. Misschien ook bij schapen?
Ria de Gunst

ik kreeg ooit eens een goede tip van een oude dame,wiens leven volledig in het teken staat van dieren en de natuur.toen ik haar eens vroeg,nav een schaapje wat diaree had,of zij niet een wondermiddel wist ,zei ze,leg een stuk verbrand eikenhout in de buurt van het schaap,het schaap zal ervan gaan eten als het darmproblemen heeft.mn diaree dan.maar je kunt ook norit proberen.bij gebrek aan eikenhout de tweede optie geprobeerd en ja hoor ,al na heel korte tijd geen last meer.schaap blij en het baasje blij

Ingediend door vaneldijk op 27 februari 2017 - 22:32

Wij hebben een paar lammeren met fikse diarree klachten. Heb norit opgelost en in het flesje gedaan. Ze dronken er prima van. Ik kijk hoopvol uit naar het resultaat!

Ingediend door vaneldijk op 27 februari 2017 - 22:35

Ik heb een vraag. Onze fleslammeren van bijna 3 weken uit zaten onder de aangekoekte poep toen we ze afgelopen weekend ophaalden. We hebben ze in een badje gedaan met een beetje hondenshampoo. Prachtig schoon zijn ze geworden maar "mag" dat eigenlijk wel? Was je dan geen beschermlaagje van de vacht weg?

Ingediend door Nougat op 05 juli 2018 - 21:33

Kan je Norit gebruiken voor humane consumptie of moet je Norit speciaal voor vee gebruiken? 

Voor humaan gebruik zitten er namelijk nog andere bestandsdelen bij en speciaal voor vee is 100%kool. Ik weet niet of de bestandsdelen van de humane Norit kwaad kan. 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier