Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Black belly schapen

Ingediend door Anoniem op 20 januari 2009 - 16:10

Beste vrienden,

Wij zijn leden van de stichting rasja international en zijn bezig met een uniek project in Suriname zie volgende url:

http://rasjainternational.spaces.live.com

wij hebben 2 hectare grond waar wij ook black belly schapen willen fokken om onze project te kunnen financieren in de toekomst.

gisteren zijn wij terug gekomen uit suriname.en hebben al 3 black belly schapen gedoneerd aan de sctichting.wij weten niets van schapen ,graag uw hulp en medewerking.

deze schaapjes zijn 3maanden oud.

mijn vraag:wanneer moeten we ze ontwormen en hoe heet de medicijn /waar is het verkrijgbaar/ wat is krachtvoer en waar tekoop.

graag uw reactie hier of mijn email :  [email protected]

vriendelijke groeten,
Ralph Balgobiend.

Diersoort
Schapen

Reacties

Ingediend door Anoniem op 22 januari 2009 - 12:39

Indien u bij de zoekfunctie van Levende have "schapen" invult, krijgt u ruim voldoende informatie over het houden van schapen.
De Barbados black belly is weliswaar een mooi en vruchtbaar schaap maar ik betwijfel of u met de teelt daarvan een substantiële bijdrage kan leveren aan uw project. De twee hectare land die u daar nu voor beschikbaar heeft is veel te beperkt voor een commerciele schapenteelt zoals u dat voor ogen staat.

Ingediend door Anoniem op 22 januari 2009 - 08:28

Waarom heb je juist voor dit ras gekozen? En waarom voor schapenhouderij? Ik denk dat tuinbouw op 2 hectare veel lucratiever is.

Rasja

ze gedijen goed in suriname.geen problemen met de pootjes e.a

Ingediend door Anoniem op 28 januari 2009 - 15:16

In Nederland kan je op 1 ha. 10 tot 15 schapen kwijt, en ook nog hooi winnen. Ik ben nooit in de tropen geweest, maar wintervoorraad is daar toch niet nodig, hooguit voorraad tijdens de moesson. Op 2 ha. zijn dan 20 tot 30 ooien mogelijk op een normaal bemeste wei. Gezien dit aantal heb je genoeg aan 1 volwassen ram (3 jaar oud).De Black Belly komt officiëel van Barbados, dus in Suriname wel zeker op zijn plaats. Tot op een zekere hoogte resistent tegen de meeste wormen en ook nog eens een sober ras. Voeg daarbij een gemddelde van 2,4 lam per worp, en je hebt dan een leuk klein bedrijfje als je de lammeren goed kan verkopen (het vlees is niet vet). Als je het over slachtvee hebt, lijkt het mij rendabeler om kippen te nemen; dat verkoopt denk ik beter dan schapen/lammeren.

Teunis Nijmeijer

Schapen en geiten moeten geregeld omgeweid worden ter voorkoming van wormen en ander ongedierte. In de tropen is dat nog noodzakelijker dan hier. Verder zullen er schuilstallen nodig zijn tegen regen en brandende zon.
Daarvoor is nogal wat ruimte nodig.
Gezien de ambities van het project kom je met 2ha niet ver wat inkomsten betreft.
Ik vrees dat met een kippenfarm ook geen redelijk inkomen te genereren is, gezien de enorme concurrentie van het naburige Brazilië. Eén van de grootste exportlanden van kipprodukten.

Ingediend door Anoniem op 04 februari 2010 - 23:03

Rasja

Dank u wel.ik ben al begonnen met die black belly schapen.het gaat goed. graag wil ik vrienden hier hebben om hier over te praten

groeten van ralph

Ingediend door vaneldijk op 29 december 2016 - 18:08

Heer Balgobiend, 2 Thumbs up!

Let niet op de negatieve reacties. Als u Black belly schapen wilt fokken moet u dat doen. De wil is er toch. Dan zal het gaan. Keulen en Aken zijn niet in 1 dag gebouwd, dus moet u geduld betrachten.

Nog geen jaar geleden had ik 2 ooien gekocht. daarna kwam de ram, en ik heb er nu 5 (dus 2 lammetjes erbij). Ik heb ze als hobbydieren en ze zijn geweldig.

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier