Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wolf slaat weer toe; gemoederen onder schapenschapenhouders raken verhit

Ingediend door jinke op 07 maart 2018 - 14:59

Na een nieuwe aanval van een wolf, dit keer op schapen in Limburg, zoekt het platform Nowolvesnl naar samenwerking met de Vakgroep schapenhouderij van LTO. Doel is om schapenhouders beter te informeren, hen te helpen na een aanval en de schade te inventariseren die wolven aanrichten.

Volgens LTO zijn er dit jaar tot dusver al veertig schapen doodgebeten. Nowolvesnl is het enige ''wolfkritische platform in Nederland'', aldus de gelijknamige Facebookpagina. De groep wil het eerlijke verhaal over de wolf vertellen. Er zal informatie worden verstrekt over preventieve maatregelen tegen wolven aanvallen, over actuele aanvallen in binnen en buitenland, en over resultaten van onderzoeken naar de emotionele en economische schade. Nowolvesnl wordt ondersteund door diverse partners, die anoniem willen blijven. De initiatiefnemers melden intimidaties en bedreigingen.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Dat laatste duidt erop dat de gemoederen aardig verhit kunnen raken als het om de komst van wolven gaat. Dat blijkt ook uit de reacties op de Facebookpagina. Het aansteken van vuren wordt als ''middeleeuws'' en ''anti-wolf'' betiteld.
Nowolvesnl zegt zelf zich actief in te zetten voor het monitoren van wolven en volledig schadeloos stellen van gedupeerden van een wolfaanval. Vervolgschade heeft hierbij hun speciale aandacht.

Zie ook wiki: Hoe bescherm je schapen tegen wolven?

Redactie Levende Have/ Bron: Nowolvesnl