Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Wolf doodgeschoten in Frankrijk

Ingediend door jinke op 24 oktober 2020 - 11:42

Op de grens tussen de Vogezen en Haute Savoy is eind september een wolf doodgeschoten. Vermoedelijk gaat het om dezelfde wolf die eerder in Brabant tientallen schapen en ook kalveren heeft gedood.

De wolf, waarvan bekend was dat hij in zuidelijke richting ons land had verlaten, is in Frankrijk aangewezen als verantwoordelijke voor de dood van zeker twintig schapen en zestien jonge runderen. Ook in België heeft de wolf de nodige schade aangericht. Dat het in alle gevallen om dezelfde wolf gaat, wordt door verschillende wolvenkenners bevestigd. In het Brabants Dagblad komt Jan Loos aan het woord over de wolf die Billy wordt genoemd. ''Als ik deze beschrijving zo zie, dan doet die echt wel denken aan wolf Billy. Overigens bevestigen ook andere specialisten, op basis van foto’s, dat het Billy moet zijn.”. Joachim Mergeay, geneticus van het Vlaamse Instituut voor Natuur en Bosonderzoek, heeft bij de Fransen DNA opgevraagd.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Jan Loos zegt in het Brabants Dagblad: ,,Het was een lastpost. Dat is nog geen reden hem dood te schieten. Het is vooral heel triest dat deze wolf niet de kans heeft gekregen om zich te vestigen in een eigen territorium. Vaak zie je dan dat wolven na een korte periode moeiteloos omschakelen op wild. Zodra ze hun territorium door en door kennen, weten ze immers ook waar het wild zich ophoudt en hoe ze dat het best kunnen bejagen. Het was zeer boeiend geweest om te zien of Billy hiertoe in staat was of niet. Hij is in België, Nederland en Duitsland perfecte leefgebieden voorbij gelopen.”

Redactie Levende Have

Dossier

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier