Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Website Levende Have aangewezen als digitaal erfgoed

Ingediend door jinke op 15 augustus 2018 - 15:22

De website van Levende Have wordt door de Koninklijke Bibliotheek aangemerkt als digitaal erfgoed en opgeslagen in het archief. De bibliotheek zal telkens een nieuwe versie opslaan. De inhoud van Levende Have wordt daarmee bewaard voor toekomstige generaties.

''De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering. Om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet'', aldus de bibliotheek in een verzoek aan de Stichting Levende Have om hieraan mee te werken. Het bestuur van de stichting heeft daarmee ingestemd. Vanaf 6 september zal de website voor het eerst worden opgeslagen. Over enige tijd kan de website via het webarchief van de KB worden geraadpleegd.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De opslag van de webspagina's beperkt zich tot het voor gebruikers toegankelijke gedeelte. Er zullen geen accountgegevens van gebruikers worden opgeslagen.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier