Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Vogelgriep bij De Snavelhof in Veeningen

Ingediend door jinke op 25 december 2018 - 09:24

Bij Breeding Farm De Snavelhof in Veeningen is vogelgriep van het type H5 vastgesteld. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de laagpathogene variant.

Naar schatting 75 watervogels worden in quarantaine gehouden. De dieren hoeven vooralsnog niet te worden geruimd.
Breeding Farm De Snavelhof handelt in vogels, zoogdieren en reptielen. Eigenaar Gerrit Vos heeft onder meer grote aantallen zwanen, flamingo's, struisvogels, papegaaien, duiven, eenden, ganzen, fazanten, emoes, kraanvogels, en uilen.

Cadeautje kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

In 2011 heeft zich op het bedrijf dezelfde situatie voorgedaan, zo maakt het ministerie van LNV bekend. Het bedrijf bevindt zich aan 't Holweg 26 tussen Veeningen en Zuidwolde, Rond het bedrijf is een zone ingesteld van 1 km waarin een vervoersverbod geldt voor pluimvee en mest. In deze zone bevinden zich geen pluimveebedrijven.

Naast vogels en pluimvee handelt Gerrit Vos in kangoeroes, alpaca's, giraffes, kamelen, zebra's, paarden en herten. Hij heeft een speciale vrachtwagen voor het vervoer van deze dieren over grote afstanden in Europa. Onlangs bekende hij in het Dagblad van het Noorden zogeheten bultrunderen, ook wel zeboes genoemd - te hebben geleverd aan Silvio Berlusconi en lepelaars aan Richard Brandson.

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier