Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Toetsingskader huis- en hobbydierenlijst ter inzage

Ingediend door jinke op 13 november 2018 - 16:46

Het toetsingskader huis- en hobbydierenlijst - de voormalige positieflijst - ligt ter inzage. Iedereen kan commentaar leveren op het kader, dat is ontwikkeld door de Wetenschappelijke Adviescommissie Positieflijst (WAP).

Het toetsingskader dient om te bepalen wat de risico's zijn van het houden van diverse diersoorten. De bedoeling is dat dieren gehouden kunnen worden zonder risico's voor dierenwelzijn, diergezondheid en de gezondheid van de mens.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De intrinsieke waarde, zoals omschreven in de Wet Dieren, was uitgangspunt bij de ontwikkeling van het toetsingskader. Daarbij gaat het om diergezondheid, maar ook de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen en de fysieke integriteit. Met behulp van het toetsingskader moet tevens duidelijkheid komen over de vraag of  specialistische houders bepaalde diersoorten die niet op de positieflijst komen,  toch onder voorwaarden kunnen houden.

Het advies van de WAP is te vinden in de bijlage. reageren kan voor 21 december via het webadres internetconsultatie.nl/toetsingskader_huisdieren.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier