Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Tien schapen dood in Hooghalen

Ingediend door jinke op 08 januari 2020 - 12:13

Op 4 januari zijn er tien schapen gedood in het Drentse Hooghalen. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of de dader een wolf was. Vorig jaar zijn er ook al 24 schapen gedood in Hooghalen. Daarvan staat inmiddels vast dat het om een wolf ging.

Het totaal aantal schapen dat vorig jaar in Drenthe is gedood door een wolf, komt op 62. Het daderonderzoek dat moet uitwijzen om welke wolf het gaat, laat nog 3 maanden op zich wachten.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Uit de cijfers van BIJ12 valt af te leiden dat sinds eind oktober het aantal gedode schapen ook in andere provincies weer is toegenomen. Eind oktober was er een melding uit Hoog Soeren (4 dode schapen, oorzaak wolf), eind november uit het Groningse Onnen (2 dode schapen, oorzaak wolf). Van alle meldingen die in december zijn gedaan (12 schapen in Friesland, drie in Noord-Brabant en 6 in Drenthe), is inmiddels vastgesteld dat het om een wolf ging.

Update 22 januari
Op 13 januari zijn er nog eens drie schapen gedood in Hooghalen  en een paar dagen later waren er drie schapen in Zwiggelte het slachtoffer.

Redactie Levende Have/Bron: BIJ12

Dossier

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier