Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Tentoonstellingsverbod hobbypluimvee ingetrokken

Ingediend door jinke op 14 december 2014 - 20:28
Staatssecretaris Dijksma heeft de regels ter bestrijding van vogelgriep versoepeld. De organisatoren van de Noordshow en Championshow - twee evenementen die in januari worden gehouden -  kunnen opgelucht adem halen. Het tentoonstellingsverbod voor hobbypluimvee is ingetrokken. 
 
Voor pluimveetentoonstellingen gelden wel voorwaarden: de NVWA moet worden ingelicht, de dieren moeten worden onderzocht door een dierenarts en zijn ingeent tegen New Castle Disease.
 
Voor hobbymatig pluimvee geldt nog steeds een ophok- of afschermplicht in de vier uitbraakgebieden (zie kaart in bijlage). Maar dat is van zeer tijdelijke aard. De tien-kilometerzone rond Hekendorp zal hoogstwaarschijnlijk op vrijdag 19 december worden vrijgegeven. Voor de gebieden rond de besmette bedrijven in Ter Aar en Kamperveen geldt dat deze op maandag 22 december worden vrijgegeven. Het gebied rond het besmette bedrijf in Zoeterwoude zal nadat de eindscreening heeft plaatsgevonden worden vrijgegeven op woensdag 31 december.
 
Voor kinderboerderijen zijn buiten de tien-kilometer gebieden de afschermplicht en bezoekersregeling komen te vervallen.
 
Redactie Levende Have
Dossier

Comments

Ingediend door vaneldijk op 15 december 2014 - 09:52

Levende Have

Dank voor de inlichtingen omtrent de vogelgriep !

Joke

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier