Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

SKBN onderzoekt problemen kinderboerderijen door vogelgriep

Ingediend door jinke op 15 april 2017 - 11:42

De vereniging SKBN gaat onderzoek doen naar de problemen die kinderboerderijen ondervinden door de maatregelen vanwege de vogelgriep. De vereniging meldt in een nieuwsbrief dat kinderboerderijen moesten sluiten om bezoekers weg te houden bij het pluimvee.

Binnenkort stuurt de vereniging een enquete rond om de problemen te inventariseren. De uitkomst ervan zal worden ingebracht bij de nog komende evaluatie van de vogelgriepuitbraak door het ministerie van Economische Zaken. ''Het is niet bekend hoe dit verder in de toekomst gaat lopen, maar het is niet onwaarschijnlijk dat nieuwe vogelgriepuitbraken (in het najaar) zullen zorgen voor soortgelijke maatregelen. Aan een vaccinatie wordt wel gewerkt, maar dit kan nog jaren duren en of dit kan worden ingezet is ook afhankelijk van het type vogelgriepvirus'', aldus de vereniging van Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland.

Kinderboerderijen kunnen nu al hun ervaringen kwijt via [email protected]. Gevraagd wordt ook om foto's en filpjes die laten zien hoe kinderboerderijen zijn omgegaan met de afschermplicht en het bezoekersverbod. 

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier