Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Simon Oosting benoemd tot hoogleraar WUR

Ingediend door jinke op 06 december 2021 - 17:11
Simon Oosting

Voorzitter van de Stichting Levende Have Simon Oosting is benoemd tot hoogleraar agrarische productiesystemen aan Wageningen Universiteit en Research.

De leerstoelgroep van Oosting (62) legt zich toe op onderzoek naar duurzaamheid van de veehouderij wereldwijd. Op de klimaattop in Glasgow presenteerde hij onlangs succesvolle voorbeelden van een duurzame veehouderij. De leerstoel agrarische productiesystemen timmert aan de weg met toekomstbestendige alternatieven voor de huidige vormen van veehouderij. Een team van wetenschappers (onder wie Imke de Boer), boeren, landbouw- en milieuvertegenwoordigers schreef een visie op de Nederlandse landbouw ion 2050. Simon volgt Imke de Boer op, zij is nu persoonlijk hoogleraar, zo maakt Wageningen Universiteit en Research bekend.

Simon studeerde tropische veehouderij en promoveerde in de dierfysiologie. Tot voor kort was hij bij Wageningen Universiteit en Research verantwoordelijk was het onderzoek naar- en onderwijs over de veehouderij in de tropen. Hij is vanaf het begin betrokken bij de Stichting Levende Have, sinds 2004 als bestuurslid. Vorig jaar nam hij het voorzitterschap over van Aad Stoop.

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier