Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Reimerswaal jaagt hobbyhouder met schuilstal op kosten

Ingediend door jinke op 07 juli 2019 - 11:23

Voor een houder van paarden in de gemeente Reimerswaal dreigt een last onder dwangsom omdat ze een illegale schuilstal heeft. Ze moet de schuilstal verwijderen.

Daarnaast kan ze een verzoek om plaatsing van een nieuwe schuilstal op een andere plek indienen, maar dat kost haar €3000. Daarvoor is namelijk een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente heeft haar per brief laten weten dat zij om te beginnen een ''principeverzoek'' kan indienen voor een nieuwe schuilstal op een andere plek.Wordt dit verzoek positief beoordeeld, dan kan zij een aanvraag indienen. Dit is echter een kostbare aangelegenheid. Alleen al voor het afhandelen van het principe-verzoek wordt een kleine duizend euro in rekening gebracht.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De hobbyhouder heeft inmiddels een gesprek gehad met burgemeester Van Egmond van Reimerswaal. In vervolg daarop heeft de gemeente haar laten weten dat het bestemmingsplan buitengebied 2018 op dit moment wordt vernieuwd en dat de gemeente bekijkt of schuilstallen voor paarden vergund kunnen worden via een zogeheten ''afwijkingsmogelijkheid''. Dit zou een veel goedkoper traject zijn dan het afhandelen van een verzoek om wijziging van het bestemmingsplan.

Wat vind jij?
De redactie van Levende Have legt de zaak voor aan de lezers. Wat is wijsheid in dit geval? De last onder dwangsom aanvechten via een bezwaarprocedure of proberen een nieuwe schuilstal vergund te krijgen en daarbij de legeskosten van €3000 voor lief nemen.
Plaats hieronder je reactie.

Redactie Levende Have

Dossier

Comments

Dit is toch in een goed gesprek op te lossen?

Zo te zien speelt dit in het buitengebied en staat deze schuilstal er al jaren..Bij mij (in het hoge noorden) was dit jaren geleden ook zo, maar mijn stal was groter. Dit is een klein en laag gevalletje..

Begint de gemeente Reimerswaal nu pas met luchtfoto`s of zo? Wel een beetje raar om hier nu nog mee te komen, toch? Of spelen er meer dingen, die wij niet weten..

Zo niet, dan zou ik zeggen: Gemeente Reimerswaal. Na al die jaren dat het er al staat, tekeningetje laten inleveren en alsnog vergunning verlenen. Wel zo vriendelijk.

Zo is het bij ons ook opgelost. Wel je fatsoen houden natuurlijk. Want het was toch een clandestien bouwwerk.

En los hiervan zou ik als gemeente, nu die gelegenheid er toch is, binnen het nieuwe bestemmingsplan buitengebied wat meer ruimte creëren voor dit soort dingen. Bij ons kan het ook..

Sytse.

 

Ingediend door rzeijdel op 08 augustus 2019 - 16:54

Onmiddelijk deze dwangsom aanvechten!
Deze ambtenaren van de gemeente zijn  gewoon ordinaire zakkenvullers met de stuen van politiek DenHaag!
Schandalig dat deze brugemeester en zijn gemeenteraadsleden nog steeds in funktie zijn!
Onmiddellijk ontslag voor wangedrag en zelfverrijking!

Rolf

 

Ingediend door Rianrensen op 08 augustus 2019 - 19:09

Wat jammer dat een gemeente zo op haar strepen gaat staan.

Dieren in een wei daar wordt iedereen blij van en daar hoort een schuilstal bij.

Aan de foto te zien staat deze schuilstal er al langer en eerder is er niets gedaan. Direct reist bij mij de vraag waarom nu dan wel??

Ik zou ervoor kiezen om de dwangsom aan te vechten en achter de werkelijke zien te komen waarom er nu  "moeilijk" gedaan wordt.

Heel veel succes ermee.

Rian

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier