Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Reimerswaal jaagt hobbyhouder met schuilstal op kosten

Ingediend door jinke op 07 juli 2019 - 11:23

Voor een houder van paarden in de gemeente Reimerswaal dreigt een last onder dwangsom omdat ze een illegale schuilstal heeft. Ze moet de schuilstal verwijderen.

Daarnaast kan ze een verzoek om plaatsing van een nieuwe schuilstal op een andere plek indienen, maar dat kost haar €3000. Daarvoor is namelijk een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente heeft haar per brief laten weten dat zij om te beginnen een ''principeverzoek'' kan indienen voor een nieuwe schuilstal op een andere plek.Wordt dit verzoek positief beoordeeld, dan kan zij een aanvraag indienen. Dit is echter een kostbare aangelegenheid. Alleen al voor het afhandelen van het principe-verzoek wordt een kleine duizend euro in rekening gebracht.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De hobbyhouder heeft inmiddels een gesprek gehad met burgemeester Van Egmond van Reimerswaal. In vervolg daarop heeft de gemeente haar laten weten dat het bestemmingsplan buitengebied 2018 op dit moment wordt vernieuwd en dat de gemeente bekijkt of schuilstallen voor paarden vergund kunnen worden via een zogeheten ''afwijkingsmogelijkheid''. Dit zou een veel goedkoper traject zijn dan het afhandelen van een verzoek om wijziging van het bestemmingsplan.

Wat vind jij?
De redactie van Levende Have legt de zaak voor aan de lezers. Wat is wijsheid in dit geval? De last onder dwangsom aanvechten via een bezwaarprocedure of proberen een nieuwe schuilstal vergund te krijgen en daarbij de legeskosten van €3000 voor lief nemen.
Plaats hieronder je reactie.

Redactie Levende Have

Dossier

Comments

Aanbevolen door Levende Have
 

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier