Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Minder paarden op markt Zuidlaren

Ingediend door jinke op 18 oktober 2018 - 11:54

Op de paardenmarkt van Zuidlaren waren dit jaar ongeveer een kwart minder paarden aanwezig. Volgens burgemeester Marcel Thijssen van de gemeente Tynaarlo komt dat door de strengere eisen die aan de handelaren worden gesteld.

In totaal zijn op 16 oktober ruim 1300 paarden en ezels aangevoerd. Vooral kleinere handelaren lieten het afweten. De handel verliep stroef, zo meldt de website nieuweoogst.nl.

De Raad voor Dierenaangelegenheden heeft vorig jaar een advies uitgebracht over de paardenmarkten, nadat zich jaren achtereen misstanden hadden voorgedaan. In het advies staat het welzijn van het paard centraal.
De organisatoren van de paardenmarkt in Zuidlaren hebben inmiddels een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo staan de paarden verder verwijderd van de kermis. Ook stopt de paardenmarkt al om 16.00 uur.

De Dierenbescherming heeft geen officiële controles uitgevoerd op de paardenmarkt van Zuidlaren. Wel was een aantal vrijwilligers aanwezig.
''Ze beloven in Zuidlaren ieder jaar weer beterschap, maar we lopen telkens tegen dezelfde misstanden aan", zegt woordvoerder Piko Fiege op de website van rtvdrenthe.nl.

Redactie Levende Have

Comments

Ingediend door Anoniem op 28 oktober 2018 - 13:53

Waarom was de dierenbescherming niet officieel aanwezig op deze jaarlijkse paardenmarkt, waar de paarden konstant mishadeld worden door dibieuze paarden handelaars?

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier