Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Inspiratiedag voor boeren met levend erfgoed

Ingediend door jinke op 26 september 2019 - 10:16

Op 9 oktober wordt op Landgoed Hindersteyn de themadag 'Ondernemen met Nederlandse erfgoedrassen en gewassen’ gehouden. Ondernemers met oude rassen en gewassen geven inspirerende voorbeelden, presentaties en interactieve workshops.

De oorspronkelijke erfgoedrassen en gewassen hebben de basis gelegd voor alle voedselbronnen waar we nu gebruik van maken. Om deze unieke rassen en gewassen te behouden, zijn naasteen duurzame teelt en fokkerij van gewassen en dieren, vooral ook enthousiaste (hobby)boeren, een eerlijke prijs voor een kwalitatief goed product, en een sterke samenwerking van de partners in de gehele keten noodzakelijk.
Daarom organiseren het Centrum voor Genetische bronnen Nederland van Wageningen University and Research,  Stichting Zeldzame Huisdierrassen, Stichting De Oerakker, en Slowfood Nederland gezamenlijk deze themadag.

Deze dag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het houden, fokken, telen, kweken, verwerken of verwaarden van de oorspronkelijke Nederlandse rassen en gewassen: van Skeapsrond schapenkaas tot brood van Ommelandertarwe.

Redactie Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier