Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Donkey Sanctuary bundelt medische kennis over ezels

Ingediend door jinke op 22 juli 2018 - 12:01

De Donkey Sanctuary heeft een bijna 300 pagina's tellende bundel gemaakt waarin belangrijke medische kennis over ezels bijeen is gebracht. De bundel is zeer toegankelijk en een must voor iedere houder van ezels.

De ''Clinical companion of the donkey'' is gratis verkrijgbaar bij de Donkey Sanctuary. De bundel is een herziene versie van het veelgeprezen ''Professional Handbook of the Donkey.''

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De Donkey Sanctuary komt heel veel leed bij ezels tegen. Een groot deel van dat leed kan worden voorkomen door kennisverspreiding. Voorbeeld daarvan zijn huidproblemen. De ''Clinical companion of the donkey'' wijdt er een apart, uitgebreid en zeer leerzaam hoofdstuk aan. Maar ook het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel, het ademhalingssysteem, de spijsverteringsorganen, de voortplanting, voeding en medicatie komen uitgebreid aan bod. In de bijlagen staan onder meer manieren beschreven om de conditie en het gewicht van de ezel te bepalen, evenals richtlijnen voor voeding van volwassen ezels, drachtige ezels en ezels met een veulen. 

Redactie Levende Have

Comments

Ingediend door rein65 op 23 juli 2018 - 13:12

Het is wenselijk, dat dit boek ook in de Nederlandse taal gaat verschijnen.