Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Dierenverhuurbedrijf in Appeltern moet stoppen

Ingediend door jinke op 23 december 2019 - 13:41

Het dierenverhuurbedrijf van Bert Roelofs in Appeltern moet stoppen. Dat heeft de rechter bepaald. Het bedrijf heeft onvoldoende meegewerkt aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Bert's Animal verhuur zit sinds 1998 illegaal in Appeltern. Omwonenden klagen al lange tijd over overlast en hebben de gemeente sinds 2006 verzocht om tegen het bedrijf op te treden. De gemeente Maas en Waal had het bedrijf gemaand om te stoppen. Een verzoek van Roelofs aan de rechtbank om dit besluit te schorsen, is afgewezen. Het verhuren van dieren is nu niet langer toegestaan.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

Het bedrijf verhuurde dieren aan talrijke voor evenementen in Nederland, België en Duitsland: varkens, eenden, ganzen, alpaca's, lama's, ezels, struisvogels, papegaaien, koeien, minipaardjes en geiten. Klanten konden bij Roelofs een complete mobiele kinderboerderij huren .Tevens verzorgde Roelofs levende kerststallen. Ook kamelen konden worden gehuurd.  ''Dit is een erg leuke, maar ook zinvolle activiteit voor o.a. verzorgings- en verpleeghuizen, zo prijst Bert Roelofs het ''knuffelen met kamelen'' op zijn website aan. In februari 2018 deden vijf dierenorganisaties aangifte tegen Bert’s Animal Verhuur, naar aanleiding van klachten over dierenmisbruik. 

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier