Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Brabant helpt bij aanschaf bewakingshonden

Ingediend door jinke op 23 juli 2021 - 09:50

De provincie Brabant draagt bij in de kosten van aanschaf en transport van vier kuddebewakingshonden voor twee schaapskuddes. De dieren komen uit Duitsland. De provincie wil kijken of de honden wolven op afstand houden.

Het gaat om kruisingen tussen Pyreneese en Kaukasische berghonden. De dieren komen eind augustus naar Brabant. Welke schapenhouders voor deze proef in aanmerking komen, is nog niet duidelijk. Het ligt voor de hand dat het in elk geval de kudde op de Groote Heide bij Leende zal zijn, waar zich definitief een mannetjeswolf heeft gevestigd.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

ARK Natuurontwikkeling, Van Bommel Faunawerk en Canine Efficiency zijn betrokken bij de proef. In Overijssel en op de Veluwe worden al 'wolfwerende honden' ingezet en na Brabant gaat ook Limburg proefdraaien. De organisaties gaan ook bij wijze van proef elektrische fladderlinten plaatsen op bestaande omheiningen.

De provincie heeft 50.000 euro uitgetrokken om schade door wolven te voorkomen. De aanschaf, het vervoer en de inentingen van de honden worden uit dit potje betaald.

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier