Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Boeren maken bezwaar tegen Akka's ganzenparadijs

Ingediend door jinke op 15 juli 2021 - 11:40
Akka's ganzenparadijs

Boerenorganisatie LTO-Noord maakt bezwaar tegen de omgevingsvergunning die de gemeente Coevorden wil verlenen aan Akka's ganzenparadijs in Dalen. De opvanglokatie ligt vlakbij een natuurgebied en vormt bovendien een gevaar voor veehouderijen in de directe omgeving, aldus LTO-Noord.

Op de website Nieuweoogst.nl worden de bezwaren van deze organisatie uitvoerig uit de doeken gedaan. Gemeente Coevorden wil de opvang van maximaal 250 dieren voor voorlopig twee jaar toestaan op een woonlokatie. Volgens LTO mag dat alleen op een agrarische lokatie.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

''Volgens LTO Noord is het opvangcentrum voor ontheemde, gewonde of zieke dieren ook een risico voor de veehouderijen in de directe omgeving. Zo bestaat de kans op het inslepen van dierziekten via de opgevangen dieren, binnen het centrum en op naastgelegen landerijen. Een deel van deze dieren wordt ook in stallen in de omgeving ondergebracht. Daarnaast trekt het centrum ongedierte aan dat zich in de buurt verder kan verspreiden'', meldt Nieuweoogst.nl.  LTO vindt dat de gemeente handhavend moet optreden tegen Akka's ganzenparadijs, omdat het hier zou gaan om een illegale activiteit. Een aantal omwonenden heeft volgens Nieuweoogst.nl ook bezwaar gemaakt omdat het dierencentrum geluids- en parkeeroverlast veroorzaakt en de activiteiten in strijd zijn met een goede ruimtelijke ordening.

Akka's ganzenparadijs van Trizin Hof geniet landelijke bekendheid. Veel mensen en ook lokale overheden weten de weg te vinden naar Dalen als zij gedumpte of gewonde ganzen, zwanen of kippen willen onderbrengen.
RTV Drenthe maakte een mooie reportage over ''De Daler dierentuin van een bevlogen Boeddhist''

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier