Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Basiscursus voor houders van hobbyvarkens

Ingediend door jinke op 13 februari 2019 - 15:50

Ragnhild Diepens heeft voor de houders van hobbyvarkens een cursus ontwikkeld, waarmee ze de komende maanden het land in gaat. De cursus duurt een dag. 

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende levensstadia, de basisbehoeften, de gezondheid van het varken, wetgeving, opvoeding en de risico’s. De informatie is toepasbaar op zowel varkens die in en om huis wonen, als varkens die buiten verblijven.

Diepens geeft de cursus zelf. Ze heeft zelf ervaring met het houden van varkens en als voorzitter van de hobbyvarkenvereniging weet ze goed welke vragen er leven onder haar collega-varkenshouders. Eerder schreef ze het Grote, kleine varkenshandboek.
Na 5 jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de herplaatsing en noodopvang van meer dan 300 varkens, besloot ze een laagdrempelige cursus te ontwikkelen. 

De basiscursus Varkenskunde zit vol praktische informatie en is daarom geschikt voor mensen die al één of meer varkens hebben, maar ook voor mensen die zich aan het oriënteren zijn op het houden van een varken. Deelname kost €80. Aantal deelnemers: 20.

Redactie Levende Have
 

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier