Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Alpaca Association Benelux voert registratieplicht voor leden in

Ingediend door jinke op 08 februari 2021 - 19:59

De leden van de Alpaca Association Benelux moeten uiterlijk 15 maart al hun dieren bij de vereniging registreren. Cria's moeten voor de leeftijd van 6 maanden gechipt zijn.

Leden kunnen zelf in ZooEasy een ‘Certificaat van Registratie’ met registratiegegevens en afstamming (stamboom) uitdraaien van de door hen geregistreerde alpaca’s. Daarmee beschikken ze over een document voor hun eigen administratie of een document, dat ze bij de verkoop van hun alpaca aan de nieuwe eigenaar kunnen overhandigen.

Iets kopen bij bol.com? Klik hier en steun met je aankoop Levende Have

De AAB wil kunnen beschikken over een betrouwbaar en beheersbaar registratiesysteem, vooruitlopend op een toekomstige wettelijke verplichting. Door een goede registratie kan een bijdrage worden geleverd aan het voorkomen van inteelt en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de alpaca's. Leden van de AAB kunnen zich daarmee ook beter onderscheiden van broodfokkers en handelaren. ''En op deze manier blijft het registreren, controleren en onderhouden van ons registratiesysteem ook uitvoerbaar voor de vrijwilligers van de Stamboekcommissie'', aldus de AAB.

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier