Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Aandacht voor wolven op Dag van het Schaap

Ingediend door jinke op 16 mei 2018 - 12:23

De Dag van het Schaap op 9 juni in Ermelo biedt ruimte aan zo'n veertig schapenrassen.Er is een keuring van Suffolks en Hampshire Downs en traditiegetrouw wordt het mooiste schaap van Nederland gekozen. Ook is er aandacht voor de wolf en een presentatie van kuddewaakhonden.

Ook is er een keuring van schapenkaas en andere schapenzuivel en uiteindelijk wordt de lekkerste schapenkaas van Nederland gekozen. De Dag van het Schaap kent bovendien het spannende Nederlandse kampioenschap schapen scheren. Bezoekers kunnen volop lamsvlees proeven. Bedrijven tonen hun producten en maken kans op de noviteitenprijzen.

Voor wol is er een apart wolplein. Daar zijn tal van standjes van bedrijven en particulieren die met wol en wolproducten werken. Er vinden demonstraties en workshops plaats. Schapenhouders die werkhonden gebruiken, kunnen veel leren van de openbare workshops voor border collies en kelpies. 
De geitenhouderij is ook onderdeel van deze dag. Verschillende rassen worden er gekeurd. Ook wordt de mooiste geit van Nederland verkozen.
Meer info: www.dagvanhetschaap.nl

Redactie Levende Have