Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ryeland

ryeland schapen

De Ryeland is wereldwijd een populair schaap vanwege de goede vleeskwaliteit en de fijne wol. Wat dat laatste betreft wordt de Ryeland nog wel eens vergeleken met de Merino. Sommigen vermoeden zelfs een gemeenschappelijke achtergrond van beide rassen. Aannemelijker is dat de Reyland zevenhonderd jaar geleden is ontstaan toen de monniken van Leominster in Herfordshire - gelegen in het oosten van Engeland, op de grens met Wales - schapen gingen fokken en ze na de oogst lieten grazen op de
roggevelden. Daar hebben ze ook nu naam aan te danken: rye betekent rogge.

Schapenboek

Het karakter van dit schaap is rustig, vriendelijk, verdraagzaam en meegaand. Door haar wollige uiterlijk en aanhankelijke karakter wordt de Ryeland wel de ‘teddybeer’ onder de schapen genoemd. Uitermate vriendelijk voor kinderen, een hobbyschaap bij uitstek.
Het ras leent zich goed voor bijvoorbeeld een kinderboerderij. Daar komt een Ryeland echt tot z'n recht. Bezoekers zullen onder de indruk raken van deze vertederende schapen, die niet gauw zullen uitbreken en bovendien zonder hoorns door het leven gaan. Door hun hoge vruchtbaarheid zorgen ze ook nog eens voor voldoende lammetjes. Het aflammeren gaat in veel gevallen vanzelf.

Terug naar:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier