Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Clun Forest

Clun Forest schapen

Clun Forest schapen zijn vlees/wolschapen. Het is een vruchtbaar ras; het aantal levend geboren lammeren ligt rond 1,7 gemiddeld.
Circa 70% van de ooien werpt op eenjarige leeftijd.
De ooien lammeren gemakkelijk, zelden is hulp nodig bij de geboorte. De ooien zijn melkrijk en hebben zeer goede moedereigenschappen.
Vanwege de gemiddeld hoge leeftijd, is de levensproductie aan lammeren doorgaans hoog. Het komt regelmatig voor dat ooien ouder dan 10 jaar nog lammeren grootbrengen.

De slachtkwaliteit van de lammeren is redelijk goed en bij de lichtere karkassen komt geen overmatige vetheid voor. De roomwitte vacht is van goede kwaliteit, 58 micron en een hoge mate van elasticiteit en daardoor veel gebruikt als breiwol.

Voor een leek is de Clun Forest op een afstand het best te onderscheiden door de donkere kop met kuif en de rechtopstaande oren, gespitst omhoog en alert kijkend. Hun oren zijn voortdurend in beweging als van een paard. Samen met de parmantig opgerichte hals en het vlotte gangwerk maakt het de Clun Forest populair en vergelijkbaar met een Arabisch volbloed paard.

Schapenboek

Terug naar:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier