Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Phoenix

Phoenix haan

De Phoenix is een Duits ''product''.  Uit de documenten van Dhr. Hugo du Roi (de 1e president van de National Poultry Association in Duitsland) valt te lezen dat uit Japan geimporteerde Onagadori te zwak waren en direct zijn gekruist met oa. Ramelsloher, Maleier, Shamo, Brugse vechter, Modern Engelse vechter en andere lokale rassen om het bloed gaande te houden. Hij zou ook de naam Phoenix hebben gegeven aan deze tot dan toe onbekende dieren in Europa. Ontleend aan de fabel en legendarische Phoenix de vuurvogel.

De krielen komen vaker voor dan de grote hoenders. Beide zijn sierlijke kippen, vooral de hanen onderscheiden zich door hun rijke bevedering en lange, naar beneden hangende staartveren. De Phoenix komt voor in de kleurslagen patrijs, zilverpatrijs en wit, van de kriel is ook nog een zwarte variant gefokt.
De verzorging van de Phoenixhaan vraagt nogal wat tijd. De staartveren blijven alleen in een goede conditie wanneer het hok geregeld wordt schoongemaakt en het dier op een stok kan zitten die voldoende ruimte biedt. Ook kunnen de hanen wel wat extra eiwit gebruiken. Phoenix Hoenders leggen ongeveer 70 witte eieren per jaar en het gewicht van het ei is circa 45 gram.

Kippenboek in prijs verlaagd

Terug naar:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier