Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Finecto+ voor de beheersing van mijten en luizen, 100% natuurlijk en effectief

Middel tegen bloedluis Finecto +

Jarenlange ervaring met luisbestrijding bij professionele pluimveehouders en hobbykwekers hebben geleerd dat een 100% effectieve chemische bestrijding nagenoeg onmogelijk is. Met de natuurlijke Finecto+ aanpak worden problemen met luizen en mijten beheersbaar op een diervriendelijke manier. Het resultaat is gezondere rustige dieren en betere prestaties.

•    Maakt dieren en omgeving onaantrekkelijk voor bloedluizen
•    100% natuurlijk, bevat geen gif
•    Eieren kunnen gegeten blijven worden

Hang de Finecto+ Bloedluistest onder de zitstok
Finecto+ heeft speciale buisjes waarmee je kunt testen of er bloedluizen in het hok zijn. Als je het Finecto Test buisje direct onder de zitstok bevestigt, is dit de eerste geschikte schuilplaats die ze tegenkomen. De luizen zullen proberen op het stokje een nest te vormen om hun eieren te leggen. Omdat het stokje eenvoudig te verwijderen is, kunt u wekelijks het aantal luizen controleren en op tijd passende maatregelen nemen.

Combineer de spray met het poeder
Finecto + voor kippen en vogels bestaat uit een spray en voederadditief (poeder). De spray droogt de luizen uit wanneer zij hier overheen lopen. Het poeder kan door het voer en bevat kruiden die het bloed onaantrekkelijk maken voor de bloedluizen. Gebruik de combinatie om zowel de kippen zelf als de omgeving onaantrekkelijk te maken.

Finecto

Het meest effectief is jonge (larvale) en oudere (volwassen)luizen apart van elkaar te behandelen. Dit omdat jonge en oudere luizen in gedrag van elkaar verschillen. Jonge luizen zitten in nesten in het hok en oudere luizen zitten vaak op de kippen/vogels. Het zijn vooral de jonge luizen die gevoelig zijn voor een omgevingsspray. Oudere, grotere luizen lopen er makkelijker overheen. Daarom is het belangrijk om bij problemen met bloedluizen zowel een spray als een voedingssupplement te gebruiken.

Andere dieren
Niet alleen kippen en vogels hebben last van ectoparasieten zoals mijten en luizen. Wist je dat Finecto+ tegenwoordig aparte versies heeft voor paarden en honden? Daarnaast is de paardenversie ook geschikt voor ezels en alpaca’s. Het poeder dient door het voer te worden gemengd en is 100% natuurlijk. De kruiden en etherische oliën maken het dier onaanlokkelijk voor ectoparasieten.

Voor een verkooppunt bij jou in de buurt > klik hier

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier