Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Fazanten

fazanten

De fazant is de bekendste in het wild levende hoenderachtige in Nederland. Voor de hobbyist is het een mooie siervogel. Het gedrag van fazanten is verschillend per soort. De ene soort is nerveuzer en agressiever dan de andere. De huisvesting van fazanten stelt bijzondere eisen. Het is niet verstandig meerdere fazantensoorten in een volière bij elkaar te plaatsen. Dat levert problemen op met de raszuiverheid. Zet in elk geval nooit twee hanen bij elkaar. Ze vechten elkaar de tent uit.
Fazanten gaan, wanneer er voldoende ruimte is, wel goed samen met rustige diersoorten. Onder meer met duiven, pauwen, kalkoenen, geiten, schapen en kleine vogelsoorten. Toezicht is geboden. Mocht het niet helemaal lekker gaan, dan kunnen de dieren alsnog uit elkaar. Fazanten zijn onder meer gevoelig voor Pseudo-vogelpest, Ziekte van Marek, Blackhead, vogelgriep. Ook doen zich bij fazanten worminfecties voor.
Bij een goede verzorging en voeding kunnen fazanten in gevangenschap twaalf tot twintig jaar oud worden. Het gemiddelde gewicht van een volwassen fazant is ongeveer driehonderd tot vierhonderd gram. 

Informatie per thema:

Terug naar:

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier