Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Annemarie Hoenderdos

Annemarie Hoenderdos met haar Wiltshire Horn Schapen

Annemarie Hoenderdos is geboren op 2 maart 1959 in Harderwijk en in 1971 met haar ouders verhuisd naar Petten. Haar moeder startte daar een uitgebreide hobby boerderij met schapen, geiten, varkens, ganzen, eenden, kippen en kalveren. Annemaries voorliefde lag bij de paarden en konijnen en later ook bij de schapen.

Na de Havo volgde ze de opleiding tot verpleegkundige en studeerde in 1986 af als dramadocent. In 1988 kocht zij, samen met haar echtgenoot, de boerderij van haar ouders. Daar zijn hun 3 zonen geboren en getogen. Haar man runt een installatiebedrijf en Annemarie verhuurt vakantiewoningen. Na diverse kortere aanstellingen als activiteitenbegeleidster en docent, heeft zij 19 jaar les geven op het MBO, Horizon College in Alkmaar, waar zij uiteenlopende lessen verzorgde en functies vervulde. Haar belangstelling is uiteenlopend, waardoor ze in staat is vanuit diverse invalshoeken zaken te benaderen.

Na jaren paarden te hebben gehouden, is zij Wiltshire Horn schapen gaan fokken. o.a. met zelf geïmporteerde rammen  uit Engeland. Tot voor kort was zij actief lid binnen de VSS (Vereniging Speciale Schapenrassen) waar zij o.a. het digitale magazine De Ruif onder haar hoede nam. Haar enthousiasme voor schrijven in combinatie met haar liefde voor schapen en de drang om de essentie van zaken te begrijpen, bleek een schot in de roos. Sinds de zomer van 2020 werkt zij, als beginnend redactielid, mee aan het onderhouden en vernieuwen van de website van Levende Have.

Foto: Jan Smit/Dierenbeeldbank

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier