Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Hoe bouw ik een schuilhok voor mijn boerenganzen wat zo veel mogelijk beschermt tegen vossen?

Ingediend door Anoniem op 04 mei 2021 - 12:22

Omdat ik voor het eerst gebruik maak van dit forum zal ik me even voorstellen. Sinds een jaar woon ik op een boerderij aan de rand van een groot natuurgebied. We hebben 4 hectaren grond, voornamelijk paarden wei. Ook liggen er twee grote vijvers in waarin  een grote diversiteit van watervogels te vinden is.  Er woonde een boerengans die zijn maatje een witte zwaan verloren was. Kort geleden heb ik  er een witte boerengans uit het vogelasiel bijgezet. Deze twee  matchen uitstekend. Nu wil ik een nachthok maken  wat beschermd tegen vossen maar tegelijk wil ik ze ook niet beknotten op hun vrijheid. Hoewel vossen kunnen zwemmen overweeg ik om het hok met de opening tegen de vijver te bouwen  evt met een afrastering aan de zijkanten. Dus dat de ingang bereikbaar is via de vijver. Zou dit een vos tegen houden? Of heeft iemand een andere suggestie?

Diersoort
Pluimvee

Reacties

Ingediend door Truus op 04 mei 2021 - 15:57

Hallo Ans,Je zou betongaas in een waaiervorm van uit de deuropening het water in kunnen laten lopen (op de wal ingraven).Je moet er zelf goed bij kunnen om het regelmatig schoon te maken.

Maar de ganzen zullen niet in een hok willen slapen. Ze zijn gewend aan het buiten zijn.Je zal ze dus elke avond naar binnen moeten drijven en elke ochtend weer los laten.Zelfs als je er voer inzet.Ik heb het 30jaar lang gedaan,ze gingen nooit uit zichzelf.

Dankjewel Truus. Ik neem jou suggestie mee. Klinkt wel logisch  Maar om ze nou elke avond naar binnen te drijven?! Dat is hier dan echt een klus. Effe over nadenken

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier