Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Ram met afgesleten kiezen

Goedenavond, ik heb een Ouessant ram van 8. De ram is zijn tanden al kwijt en zijn kiezen zijn schuin afgesleten. Herkauwen gaat niet meer. De ram voer ik nu 2x per dag bij met een (met water aangemaakt) mengsel van lammerbrok en pulpbrok, aangevuld met vitamines. Daar doet hij het op zich verder goed op, maar voor de ram zou het beter zijn als hij weer zelf kan eten. Heeft iemand ervaring met operatief bijwerken van de kiezen?  Alvast bedankt!

Thema
Gezondheid
Diersoort
Schapen

Reacties

Ingediend door Truus op 16 maart 2019 - 14:14

Geen ervaring,maar het wordt wel gedaan.Rondje dierenartsen bellen,liefst een schapen DA.Het voer kan je nog verrijken met bv Agrobs Pre Alpin Senior of Wiesenflakes.Ik gaf 3/4 Alpin Sr. met handje Speedy Beet en handje brok.Dat met water laten wellen.Paarden musli ,zonder melasse ,erbij kan ook.Maar de basis was altijd het Agrobs voer (=alleen heel fijn gehakseld hooi) Mijn  Ouesants zijn er 17 en 18 op geworden.

Bedankt voor het antwoord en de voertips. Ik heb inmiddels binnenkort een afspraak bij de "Schapendokter": een dierenartsenpraktijk met specialisme voor schapen en ervaring met gebitten. 

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier