Melk voor Dieren

Jonge dieren met de hand grootbrengen kan lastig zijn. Melk voor Dieren helpt je daarbij.

Met de juiste kennis en benodigdheden kan veel dierenleed voorkomen worden. Op onze website staan adressen van opvangcentra en gratis handleidingen voor allerlei diersoorten. Huisdieren, parkdieren, vee en wilde dieren. Er komen steeds weer nieuwe handleidingen bij, en deze worden regelmatig verbeterd met nieuwe kennis en inzichten.
 
Geef niet meteen melk
De meeste mensen zijn geneigd om zo snel mogelijk melk te geven aan een moederloos diertje, maar je kunt er beter even mee wachten. Wanneer een diertje gestrest, onderkoeld of uitgedroogd is, werkt het spijsverteringsstelsel niet goed. Melk geven werkt dan alleen maar averechts.
 
Zorg eerst voor een rustige, warme omgeving. Maar het mag ook niet té warm zijn! Laat het dier goed op temperatuur komen Geef de eerste 24 uur alleen een elektrolytenoplossing, zoals ORS of Rehydration. Een elektrolytenoplossing bestaat uit verschillende suikers en zouten die zijn opgelost in water. Dit helpt om het lichaam van voldoende vocht te voorzien, en het helpt ook de darmen bij de overgang van moedermelk naar speciale poedermelk.
 
Koffiemelk of geitenmelk is geen universeel middel om jonge dieren mee groot te brengen. Elk diersoort heeft een unieke samenstelling van de moedermelk. Welke melkpoeder het beste is, vind je terug in onze handleidingen.
 
Via onze webshop maken we alle benodigdheden snel beschikbaar voor iedereen.
Met meer dan 20 soorten melkpoeder, biest en voedingssupplementen, kunnen we voor bijna alle zoogdieren geschikte melk leveren.
 
Ook hebben we meer dan 30 soorten spenen in ons assortiment, waaronder alle spenen van Wombaroo, voor kangoeroes, wallaby's, herten en andere parkdieren. Daarnaast ook microspuitjes voor piepkleine muisjes, spenen van Catac voor honden en katten, en spenen speciaal voor kleinvee en kalveren.
 
Ook voor warmtebronnen, melkflessen, en andere artikelen kunt u bij onze webshop terecht. Hebben we niet wat u zoekt, laat het ons dan weten. Wellicht is er een vervangend product, of kunnen we bestellen wat u nodig heeft.
 
We snappen dat u haast heeft met uw bestelling. Daarom onze stelregel: voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden. Dit betekent dat u het meestal de volgende dag al in huis heeft. Ophalen in Rotterdam is ook mogelijk, ook 's avonds en in het weekend.
 
Kijk ook eens op onze facebookpagina: www.facebook.com/melkvoordieren
Zuidhoek 205e
3082PH
Rotterdam
Mobiel: 
06-24525734
Categorie: 
Werkgebied: