Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Schuilstallen in het buitengebied

Ingediend door jinke op 09 juni 2021 - 14:51
SCHUILSTALLEN IN HET BUITENGEBIED

De brochure Schuilstallen in het buitengebied (zie bijlage) is een uitgave van de Stichting Levende Have. De brochure wijst op de mogelijkheden om in het buitengebied dieren bij slechte weersomstandigheden toch voldoende beschutting te geven.
Het realiseren van een schuilstal vergt een gezamenlijke inspanning van gemeenten en burgers. Gemeenten kunnen onder voorwaarden plaatsing van schuilstallen toestaan. Die voorwaarden kunnen worden opgenomen in een beleidsnotitie, zoals die door de gemeente Wijchen (Glnd), de gemeente Bergen (L) en Ameland (Fr) reeds is opgesteld (zie elders in het dossier Schuilstallen). Andere gemeenten hebben schuilstallen opgenomen in het bestemmingsplan, zoals de gemeente Hollands Kroon in Noord Holland. Er zijn ook provincies die aan het plaatsen van schuilstallen medewerking verlenen, zoals de provincie Friesland.
De brochure sluit aan bij de toenemende belangstelling voor dierenwelzijn. Ook is er aandacht voor het voorkomen van de verrommeling van het landschap. Gewezen wordt op de paradox dat angst voor verrommeling juist verrommeling in de hand werkt. 

Op deze website staan voorbeelden van een

Wilt u een digitale handleiding van bouwtekeningen ontvangen? Ga dan naar onze producten pagina. Bouwtekeningen kosten 4,95 euro en worden digitaal verzonden.

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

 

Bezoek ook onze Boekenpagina, klik hier