Een vraag betreffende mijn reeën

Beste organisatie.

Hierbij heb ik voor U een vraag betreffende reeën.
Mijn broertje had deze destijds, nu al zeker 30 jaar. Geleden. Hij is in 1987 verongelukt, tezamen met mijn vader, zus en zwager, met een klein vliegtuigje in Ierland.
Ik heb toen besloten om voor hem deze dieren te blijven verzorgen.
Natuurlijk zijn dat niet meer dezelfde reeën. De oudere dieren zijn overleden, de nazaten zijn inmiddels zo’n 10 jaar oud.
Ik zou verschrikkelijk veel moeite hebben om van deze prachtige dieren afscheid te moeten nemen.

Een fokverbod, prima. De bok is in de brons apart te zetten. De oudere dieren zouden binnen enkele jaren vanzelf komen te overlijden door ouderdom.
Maar afvoeren, de dieren zijn immers vrij oud, kunnen nergens meer wennen en zou mij/ons verschrikkelijk veel pijn doen.

Heeft U ervaring in deze? Dit betreffende de nieuwe wetgeving over reeën?
Zou er iets mogelijk zijn voor een ontheffing voor enkele jaren?

Vriendelijke groet,

Frans van Hulst
Veldhoven

Thema: 
Huisvesting
Diersoort: 

Reacties

Beste Frans, wees gerust, je hoeft de dieren niet af te voeren. Ree staat weliswaar op lijst van niet-aangewezen diersoorten. Die gaat in per 1 juli 2017.Maar er is een overgangsregeling voor dieren die er al zijn. Ook komt er nog een registratieverplichting voor dieren die op basis van de overgangsregeling worden gehouden. Daartoe zal de Regeling houders van dieren worden aangepast. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, de politie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit zullen toezicht houden op de registratie. Als we meer weten over de registratie, dan zullen we daarover berichten op deze website.
Om te kunnen aantonen dat de dieren van voor 1 juli 2017 zijn, kunt u foto's maken en de dieren eventueel laten chippen. Overlegt u maar eens met uw dierenarts.

Verwijzing naar dierenwiki: 

Reactie toevoegen