Profiteer nu!

jonge merel verzorgen?

Gisteren is een jonge merel bij mij uit het nest gevallen. Ze waren aangevallen door een ekster. Een jong is overleden en de andere hebben we gered. Hij mankeert niets en hopt in het rond, want vliegen kan hij nog niet. Hij tjilpt en fluit zo nu en dan.Ik heb hem in een  bench gedaan met veel luchtgaten.

Ik heb meelwormen gekocht, maar die zijn te groot. Nu heb ik van mijn kippen het legmeel gezeefd en met water geef ik hem hapjes. Eigenlijk giet ik het meer naar binnen.

Wie heeft er een tip over de verdere verzorging en wat ik hem te eten moet geven.

Ik weet, dat deze vraag niets met kippen en dergelijke te maken heeft, maar jullie zijn allen dierenvrienden en  weten misschien wat ik moet ondernemen om hem later naar het bos te brengen. Hier stikt het van de katten.

Alvast hartelijk bedankt .

Groeten van Gerda Becking

Thema: 
Verzorging
Diersoort: 

Reacties

Het is heel eenvoudig. Je zet de jonge merel op het balkon of op een platje waar hij niet door katten kan worden gepakt. De ouders weten door zijn geroep hem wel te vinden en gaan gewoon door met hem voedsel te geven.
Dus in een bench zetten werkt niet.
Ze heb ik vele jonge merels gered.

Hoi Gerben,
bedankt voor je berichtje. De merel is al zo groot als een kwartel en zou, denk ik, al bijna het nest verlaten.Hij hopt overal meteen vanaf en heeft geen kans hier met die katten. Overigens zie ik de ouders helemaal niet. De boom staat vlak voor mijn raam en geen vogel te bespeuren.
Ik zou het toch zelf moeten proberen. Ik heb hem nu 36 uur en hij eet het goedje. Ik heb er nu wat fijngestampte garnalen bij gedaan(bleeeh).
Hoop, dat het lukt....en jij weet erg veel van dieren, joh,Hartelijk bedankt van Gerda Becking

Kattenvoer!Gewoon uit blik of geweekte kattenbrok,puppybrok kan ook. Jonge vogels hebben veel eiwitten nodig. het grootste probleem is dat hij moet leren zelf z´n voer te zoeken voor je hem los laat.
Merels zijn geen bosvogels maar tuin en park vogels.

De jonge merel is makkelijk groot te brengen, net als spreeuwen. Het verschil is dat merels uiteindelijk schuw voor je gaan worden zodra ze zelf gaan eten. Op dat moment kun je hem vrijlaten.

Je moet hem laten zien waar je het eten uit haalt dus leren dat je het eten uit een bakje haalt want dan zal ie snappen dat het bakje eten betekent. Geef hem ook enkele levende meelwormen en het beste is die ook in dat bakje te doen want dat zal het eerste zijn dat hij zal pakken (en moet leren dat ie levend eten moet zoeken) Als basisvoeding kun je hartgekookt ei prakken met wat water en wat universeelvoer (of kattenbrokjes) en om het wat vaster te maken 2 beschuiten er doorheen prakken. Dan kun je goed bolletjes maken en die op je vingertop leggen om zo zn snaveltje in de duwen. Laat het (stevige bakje) bij hem staan met een beetje van de voeding en met enkele meelwormen. Het bakje moet wel een beetje een rand hebben zodat de meelwormen erin blijven. Let maar op binnen no time gaat ie de meelwormen pakken en dan ook het eivoer maar dat komt door de beweging van de meelwormen. Dat activeert zijn kleine geestje. Veel plezier ermee het is erg leuk om merels groot te brengen. Ze zijn inderdaad massaal slachtoffer van vele roofdieren. Groet, Louisa

Ik ben benieuwd hoe het met de merel gaat ?

Super bedankt, sanne en ik hebben een spreeuwenei gevonden en dankzij jullie weet ik wat ik iep moet gaan geven! Als je merel schuw wordt, dan kan je hem vrijlaten.

Belangrijk!! Knip meelwormen doormidden(kop eraf knippen), want die kunnen nog wel eens door de maagwant heen vreten, vogel dood. grote regenwormen ook, zeker als de merel nog heel jong is.

Hallo,
Ik heb gisteren een merel gevonden op een fietspad en ik heb hem meegenomen naar huis.
Hij lijkt nog vrij jonge want het is op zijn ruggetje nog kaal.
Ik weet niet hoe ik zo'n beestje moet verzorgen en wat moet ik hem te eten geven?
Ik hoop dat iemand mij veder kan helpen.
Alvast bedankt.

bij ons is er precies het zelfde gebeurt

Verwijzing naar dierenwiki: 

We hebben maaien gekocht in de dierenwinkel en dat eet hij. probeer ook een nestje te maken en hem warm te houden. zet hem niet in de buurt van honden,katten en kraaien
veel succes ermee,
kimm

Verwijzing naar dierenwiki: 

Reactie toevoegen