Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Zes favoriete kippenrassen voor in de achtertuin

Ingediend door jinke op 13 augustus 2013 - 15:24

De Amrock, Australorp, Rhode Island, Sussex, Barnevelder krielen en Wyandotte zijn prima kippen voor in de achtertuin. De redactie van Levende Have & Alles over kippen adviseert deze rassen aan houders met een beperkte hoeveelheid grond, die graag geregeld een vers eitje rapen of zo nu en dan kuikens willen laten uitbroeden.

''Veel mensen zouden kippen kunnen houden'', aldus de redactie van Levende Have & Alles over kippen. ''Ze beginnen er niet aan vanwege gedoe met de buren. Ook zien ze ervan af omdat kippen alle kanten kunnen opvliegen. Of ze zijn bang voor kippen, omdat ze wel eens een vervelende ervaring met een agressieve haan hebben gehad.  Heel wat vooroordelen staan de aankoop van een paar hennetjes in de weg.''

Wie vooral geïnteresseerd is in de eitjes, kan het beste kiezen voor een Amrock, Australorp, Rhode Island, Sussex of de kleinere Barnevelder kriel. Wie behalve eieren ook wel eens een kloek met kuikens wil, kan het beste een Wyandotte kriel nemen. Is de broedsheid er bij de meeste rassen helaas uitgefokt – fokkers vinden het uiterlijk vaak belangrijker dan oorspronkelijke eigenschappen - de kleine Wyandotte worden nog geregeld broeds.
 

Redactie Levende Have

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier