Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Tentoonstellingsverbod treft Oneto

Ingediend door jinke op 24 november 2014 - 13:18

De Oneto - een grote, jaarlijks terugkerende kleindiershow - gaat dit jaar niet door. Voorzitter Jan Meutstege maakt dat desgevraagd bekend. Het tentoonstellingsverbod dat is ingesteld vanwege de vogelgriep maakt het onmogelijk het evenement dit jaar te houden,

De kleindiershow stond gepland voor het weekend van 12 tot 14 december in een hangar op het vliegveld Twente in Enschede. Er zouden pluimveehouders uit het hele land aan deelnemen. ''Ook uit de gebieden die nu op slot zitten'', zegt Meutstege. Het tentoonstellingsverbod is door het ministerie van Economische Zaken afgekondigd voor een periode tot 14 december. Meutstege rekent er niet op dat het ministerie die periode zal bekorten. ''Heel vervelend, de belangen zijn erg groot'', zegt hij. Stel de duur van het tentoonstellingsverbod wordt ingekort, dan is er altijd nog het risico van een nieuwe uitbraak. In dat geval zou de tentoonstellingshal misschien vol zitten met dieren, die daar voorlopig dan weer niet uit kunnen.

Het afblazen van het evenement kost geld. Meutstege schat de schade op enkele duizenden euro's. Huur van de hal kost alleen al €10.000. Maar de voorzitter van de Oneto verwacht dat de eigenaar zich coulant zal opstellen.

Redactie Levende Have

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier