Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Subsidie voor reconstructie website Levende Have

Ingediend door jinke op 17 januari 2017 - 11:13

De Stichting Levende Have heeft van het ministerie van Economische Zaken subsidie gekregen voor een reconstructie van de website Landelijk Kennisnetwerk Levende Have. De subsidie is verleend omdat de stichting bijdraagt aan het bevorderen van dierenwelzijn en een goede kennisverspreiding.

De reconstructie houdt in dat het  het systeem waarop de website draait, wordt vernieuwd. De website wordt meer geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Gebleken is dat het merendeel van de bezoekers met een tablet of smarthone de website raadpleegt.

Inhoudelijk gaat er ook het een en ander veranderen. Belangrijkste verbetering is dat er een link komt tussen de wiki's en de vraagbaak. Bezoekers plaatsen nu nog vaak een vraag onder de wiki's en in de vraagbaak zit in de antwoorden veel kennis verborgen. In de vraagbaak bevinden zich innmiddels 2500 vragen. Aan de website wordt een rubriek veelgestelde vragen toegevoegd waarnaar gelinkt kan worden vanuit de wiki's. Verder zullen bezoekers worden aangemoedigd om een account aan te maken en zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Dit om de betrokkenheid tussen Levende Have en de doelgroep te vergroten. Ook wil Levende Have de communicatie in geval van een dierziekte nog verder verbeteren. 

Vorig jaar werd de website van Levende Have ruim een miljoen keer bezocht, de bezoekers raadpleegden gemiddeld twee pagina's per keer. Het inhoudelijk beheer van de website draait volledig op vrijwilligers. Het technisch beheer is in handen van Van Eldijk, drupalspecialist in Utrecht. Het normale onderhoud van de website kan worden bekostigd uit inkomsten uit de webshop, de bijdrage van vrienden en advertentie-inkomsten. Voor groot onderhoud moet de stichting een beroep doen op de overheid.

Redactie Levende Have

Comments

Ingediend door vaneldijk op 18 januari 2017 - 16:23

Goed dat de subsidie gekomen is. Hobbydierhouders kunnen hier terecht met hun vragen. De Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders heeft dit subsidieverzoek ondersteund.

Ingediend door vaneldijk op 21 januari 2017 - 16:43

t.a.v. Jinke en Jan,

Geweldig deze subsidie. Zit ook een terechte erkenning in van het belang van al jullie werk in het verleden tot nu. Veel succes met alles!

Jitze Veenstra
Casa Torre Leizaola
Lastur (Deba)

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier