Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Nog twee eendenbedrijven met vogelgriep

Ingediend door jinke op 01 december 2016 - 21:15

In Biddinghuizen blijken nog twee eendenbedrijven besmet met vogelgriep. Het gaat om bedrijven met in totaal 17.000 vleeseenden. de bedrijven liggen op nog geen drie kilometer afstand van het eendenbedrijf dat eerder besmet is geraakt.

Rond de nieuwe besmettingsgevallen zijn tien kilometerzones ingesteld, waar een vervoerverbod geldt (zie bijlage). Deze zones overlappen het gebied rond het eerste besmettingsgeval. Alle reeds bekende landelijke maatregelen blijven van kracht. 
Voor eenden- en kalkoenenbedrijven gelden per direct een aantal extra maatregelen. Ten eerste moeten eendenbedrijven een hygiëneprotocol naleven voor strooisel, waaronder het afdekken van de strooisel-opslag en het schoonmaken van het materieel dat wordt gebruikt om het strooisel de stal in te brengen. Ten tweede mogen eenden of kalkoenen alleen worden vervoerd na een klinische inspectie. Ten slotte mogen transporten van of naar deze bedrijven alleen rechtstreeks plaatsvinden en onder voorwaarde van een hygiëneprotocol.

Redactie Levende Have/Bron: ministerie van Eonomische Zaken
 

Dossier

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier