Landelijk kennisnetwerk van houders van boerderijdieren

Geiten meest populair op kinderboerderij

Ingediend door jinke op 21 april 2015 - 13:24

Op de 100 kinderboerderijen die hebben meegedaan aan een enquete van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland naar aanwezige diersoorten, scoort de geit het hoogst. Allemaal hebben ze wel geiten: bonte, witte, dwerggeiten of Nubische geiten. Geniddeld staan er zo'n tien geiten op een kinderboerderij.

De geiten worden gevolgd door schapen en kippen (beide aanwezig op 97% van de boerderijen). De kinderboerderijen tellen gemiddeld tien konijnen en negen schapen. Bij de schapen zijn de Zwartbles, Ouessant en Drents/Veluws heideschaap het meest in trek, Bij de kippen de Barnevelder, Brahma en Noodhollandse Blauwe. Konijnen staan op de vierde plaats (94%) en varkens op de vijfde (92%). Bij de konijnen zijn de hangoorkonijnen, de dwergkonijnen en de Vlaamse reuzen het meest populair; bij de varkens de Kune Kune's, vleesrassen en Bonte Bentheimers.

Ezels, paarden en pony's zijn op iets meer dan de helt van de kinderboerderijen vertegenwoordigd. Koeien doen het beter: op 61% van de kinderboerderijen staan overwegend Lakenvelders, Blaarkoppen, Fries Hollandse koeien. Van de watervogels scoort de eend met 52% het hoogst, gevolgd door de gans (23%) en de zwaan (9%).

Redactie Levende Have/Bron: vSKBN

Aanbevolen door Levende Have

Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag
Dierenwelzijn, de wet en natuurlijk gedrag €14,95

Bestellen? Klik hier
Schapen in de weiden van de lage landen
NIEUW! Schapen in de weiden van de lage landen  € 24.90

Bestellen? Klik hier

Cover dierenwelzijn de wet en onze democratie
 Dierenwelzijn,
 de wet en 
 onze democratie
 
Gratis te downloaden
 Klik hier